Information

ArduCopter User Group

Discussion group for ArduCopter users

Members: 2317
Latest Activity: 33 minutes ago

Discussion Forum

Mini APM for next LEGO Drone

Started by Edgar Scott 33 minutes ago. 0 Replies

I am looking at making a new LEGO drone project, this would be my 3rd one1st one used APM 2.52nd NAZAI loved the APM functionality and NAZA small size, now I want to put them togetherBecause I don't…Continue

Auto mission bug or any other in Apm 3.1.5 firmware

Started by yuvraj. Last reply by yuvraj 17 hours ago. 2 Replies

I have a hexacopter I have make an so many RTL'S with the altitude of 5 in the flight plan it done perfectly when iam setting into the auto mission its not getting the required altitude which was 5…Continue

Tags: bug, mission, auto

vibrations on APM 2.6, probably a newbie problem

Started by Pritam Ghanghas. Last reply by Forrest Frantz yesterday. 15 Replies

HiI was trying to see vibrations on my quadcopter using log files. I tried to use mission planner to analyze logs, but all I see is flat lines for AccX, AccY, AccZ even at maximum zoom level. I have…Continue

Tags: analysis, vibrations

Unit of mag_field in log files

Started by Safwen. Last reply by Safwen on Thursday. 2 Replies

Hi everyone, I would like to know what is the unit (dimension) of the mag_field (Y axis) displayed in the attached image?  Thank you,Safouan…Continue

Tags: mission_planner, apm, mag_field

Comment Wall

Comment

You need to be a member of ArduCopter User Group to add comments!


Developer
Comment by Adam Rivera on April 3, 2012 at 6:59am

Ian: See this link: http://code.google.com/p/arducopter/wiki/APM2_Motor_order It is already in the wiki. I am assuming you have an APM2.

Comment by Ian forbes on April 2, 2012 at 10:48pm

Need some x 8 help... Do I use Ardu coptor V2.5.3 octa X firmware?  I have all my motors setup as per wiki X8 counter rotating diagram, but when I run the motors test, it does not conform to the video in the motors test. 

 Motors are absolutely wired correctly, I disconnected and listened for esc beeps to test, and they are correct, what am I doing wrong?  Instead of 1-6 4-7 3-8 2-5 like the video, mine is firing 1-3-8-4-2-6-7-5, I can't find any info on proper firmware setup for this config, any help would be appreciated...

Comment by Bradley J Carr on April 2, 2012 at 6:04am

Here is my  configuration with all my current pids.  This is the 3DR quad with 880 motors.  Feel free to let me know if I need to change anything.

untitled.JPG

Comment by Bradley J Carr on March 30, 2012 at 4:38pm
Yes. I am. But i need to post the
Pid settings. I am not sure i had those correct.

3D Robotics
Comment by Chris Anderson on March 30, 2012 at 4:12pm

Bradley: Are you using the 2.5.3 code? The Alt Hold issue was with 2.5 but should have been resolved with 2.5.3

Comment by Bradley J Carr on March 30, 2012 at 4:09pm

Well I have had the second voyage with my 3DR quad with the 880 motors,  everything worked great.  I still need to try the failsafe but that will come when I get some of the other things tweaked right. 

1.Alt_hold-  it would be about 20 feet in the air and would drop to the ground before it would recover.  Didnt' hit the ground very hard. 

2. Loiter- Same thing as the Alt Hold except the range of it holding at the GPS location it was moving around alot about 20 feet each way. 

It flew like a champ though.  Thank you to everybody that has helped.


Developer
Comment by Andreas M. Antonopoulos on March 29, 2012 at 7:28pm

First flight today! My home made quad with APM1

Altitude of almost TWO INCHES. I was able to remain in flight for almost FIVE seconds. It was amazing :-)

I need to fix a few things, mount the propellers better and tie down all lose ends.

Soon... flight #2 and pictures or video

Comment by Ramesh Tahlan on March 28, 2012 at 11:48pm

Chris,

many many thanks, till now i was sooooooo damn scared even of the MP, but u just removed all fears, my confidence just went up many notches.... 

cant thank u enough..


3D Robotics
Comment by Chris Anderson on March 28, 2012 at 11:44pm

Yes, just click the icon in the MP and go through the setup process on the Configuration tab. No need to ever use the CLI.

Comment by Ramesh Tahlan on March 28, 2012 at 11:42pm

Chris.

many thanks.... 

and Chris, one more doubt though Adam tried to clear for me, but if u could confirm, say i want to reload my APM2 with arudcopter codes, or if i have loaded AC2 and now i want to load codes for helicopter, is it good enough that on MP i just go over the whole process and it will take care of everything, or do i need to go to CLI to erase old codes or can i just erase old codes by the reset button on APM2. Cause i am really apprehensive about doing anything with CLI, i am not a very tech savvy guy and that too with software handling.... so for me MP is a more confident way to go. Can i just reload codes with MP without bothering about anything else....

 
 
 

© 2014   Created by Chris Anderson.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service