Started by melis ayse. Last reply by dincer hepguler 10 hours ago. 12 Replies 0 Likes
Merhabalar, benim elimde apm 2.5 tabanlı bir arduflyer var. Arduino uno da çalıştırdığım dc motor sürme kodunu bu arduflyer da çalıştıramıyorum. Bu konuyla ilgilenen varsa yardımcı olabilirseniz…Continue
Started by Mehmet Sinan DEMIRAT. Last reply by Mehmet Sinan DEMIRAT on Monday. 2 Replies 0 Likes
Merhaba Arkadaşlar,Apm2 ile uğraşan Türk arkadaşların olması beni mutlu etti gerçekten. Ben de kendi model uçağımda APM2 kullanmak üzere bir ardupilot edindim. fakat output'tan ESC den çıkan BEC…Continue
Comment
Comment by emre ayvaz on April 20, 2013 at 2:32pm Bilgiler için çok teşekkürler. Şu durumda en risksiz olanı voltaj sensörünü APM 2.0 daki gibi bağlamak görünüyor. Bağlantıyı haftay ayapmaya düşünüyorum ama bilgim biraz kısıtlı. O bakımdan haftaya başınızı ağrıtabilirim.
Yardımlarınız için teşekkürler, İyi akşamlar.
Comment by Aytek Canak on April 20, 2013 at 11:54am Merhaba,
Bildiğimiz gibi APM'ler open source donanımlar ve ArduFlayer'da aynı donanımın çinliler tarafından kopyalanmış hali bu bağlamda önerdiğim sensor direk uyumlu çalışacaktır. Sizinde söylemiş olduğunuz gibi kargo ile 40 -50 sadece bu sensor'a vermek gerçekten pahallı.
APM'e güç vermek için bu sensor şart değil. BEC ile input relay'den de güç verebilirsin fakat dikkatli olmak lazım aynı yönde iki güç girişi ( örnedğin bec ile USB portun aynı anda takılması) cihazı yakabilir.
O linkteki APM 2 için bağlantı yönergeleri APM2.5 içinde bire bir aynıdır. Aynı şekilde bağlayabilirsiniz.
İyi akşamlar
Aytek.
Comment by emre ayvaz on April 20, 2013 at 11:41am Merhaba Aytek bey,
O dökümana baktım fakat sensörüm apm2.0 da kullanılanın aynı olmasına rağmen kart üzerinde APM2.5 da gösterilen konnektör var. O bakımdan kafam karıştı.
Henüz bir bağlantı yapmadım daha. Ama kullandığım ekipmanın(arduflyer2.5 ve voltaj sensörü) linkini daha önce göndermiştim.
Linkini gönderdiğiniz sensör iyi gözüküyor ama benim aldığım iki üründe arduflyer. O bakımdan test etmişlerdir diye umuyorum birde tekrar bi 40-50 dolar(kargo dahil) ödemek istemiyorum. Ama mutlaka kullan derseniz alırım.
Bunlara ek olarak bir tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Bu kartı heliye takıp en kısa zamanda uçurmak istiyorum :)
Comment by Aytek Canak on April 20, 2013 at 11:33am Merhaba Emre,
Tahmin ediyorum ki
https://code.google.com/p/ardupilot-mega/wiki/Voltage atlında apm 2 kartı için bağlantı yönergesi senin ihtiyaçlarını giderecektir.
Yalnız bu sensor board'a power sağlamaz bu sensor size volt. bilgisi çekilen akım durumunu gösterir.Yaptığın bağlantı şematiklerini atabilirsen daha detaylı bakabilirim.
Ayrıca bu durumda APM tek kaynaktan beslediğin için az ihtimal ile 700'un servoları çok fazla güç çekeceği için APM havada reset atabilir. Ben RCTimer sensor'u yerine, aşağıdaki power modul'u kullanmanı oneririm.
http://store.diydrones.com/APM_Power_Module_p/br-apmpwr.htm
Aytek.
Comment by emre ayvaz on April 20, 2013 at 9:08am Teşekkürler Aytek Bey, Bende T-rex 700 le kullanmaya çalışıyorum Arduflyer kartımı.
Bu kartı iyi tanıyanlara bir sorum olacak. Arduflyer mega kit ile beraber birde voltage sensörü aldım. Bu sensör anladığım kadarıyla kartın helikoptere sağlayacağı gücü ve kendi ihtiyacı için gereken gücü sağlıyor. Fakat sensörün karta bağlanması için gelen kablo konnektörleri uymuyor.
Bu voltage sensörünü Arduflyer'a nasıl bağlayacağım bilmiyorum. Aldığım kart ve sönsör linki aşağıda.
Kart: http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=...
Sensor: http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=...
Bilen varsa çok sevinirim. İyi günler.
Comment by Aytek Canak on February 23, 2013 at 1:00am Merhaba,
Bende Antalya da APM ile yazılım geliştirme ve uygulama amacı ile hobi olarak uğraşıyorum,
Deneyimlerimi paylaşmaktan memnuniyet duyarım.
Aytek
Comment by emre ayvaz on February 22, 2013 at 3:50pm Çok iyi. Bende yeni başladım ilgilenmeye. Buradan paylaşabiliriz. konyadayım T-rex 700 heli ye yakında bir tane alıp çalışmalara başlayacağım. Öğrendiklerimi merak eden arkadaşlara aktarabilirim.
Comment by Zafer Turkeli on February 22, 2013 at 10:07am Merhaba, APM 2.0 ile ilgileniyor ve Fw ile ilgili gelişmeleri forumdan takip ediyorum.
Ankara'da APM1 ve APM2 kartları ile uçan 1-2 arkadaş daha tanıyorum.
Birbirimize gerektiğinde yardımcı olabilmek açısından bu grubun faydalı olabileceğine inanıyorum.
Zafer
Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest has now begun. The fourth round is an accuracy round for multicopters, which requires contestants to fly a cube. The deadline is April 14th.1299 members
48 members
693 members
51 members
249 members
© 2013 Created by Chris Anderson.
Powered by

You need to be a member of Turkish Ardu Group to add comments!