Steven G
  • Laguna Niguel, CA
  • United States
Share

Steven G's Friends

  • Mr Flying Pizza
  • Mike Klinefelter
  • Mohcine
  • iskess
  • Scott Gardner
  • James Bennet
  • Rob_Lefebvre
  • bc6
  • Andrew Tridgell
  • Exmaps
  • Jani Hirvinen
  • Paul Marsh
  • Dean

Steven G's Groups

Steven G's Discussions

Bad AHRS, Bad Accel Health, Bad Gyro Health

Started Feb 15, 2015 0 Replies

I recently started getting numerous "Bad ___ Health" warnings. When I roll back the FW to 3.1.1, they stop. Does anyone know what's up?I see that Bad Accel Health is a big topic right now. It may be…Continue

Latest release 1.3.16 WP table something wrong.

Started this discussion. Last reply by iskess Dec 12, 2014. 4 Replies

I just updated MP to 1.3.16 and the WP altitude, command table is scrunched up in the left hand corner. I need to revert as the table cannot be used.Continue

Serious Problem in the current beta MP

Started this discussion. Last reply by Steven G Nov 16, 2014. 6 Replies

I was having many problems with 3.1.11 MP release. So, rather stupidly, I updated to the latest beta. Most of my prior issues were gone, good.I do a pre-launch calibration after the accels and…Continue

Plane in Auto mode continuously banks 3 degrees to the right

Started this discussion. Last reply by Steven G Nov 25, 2014. 8 Replies

My plane, when in Auto, banks about 3 degrees to the right like I was crabbing with left rudder. I can't figure out what's making it do this.Accels are calibrated, level set and it is trimmed out.Any…Continue

 

Steven G's Page

Latest Activity

Steven G replied to Rich B's discussion Pixhawk vs Pixhawk 2?
"Me neither. I refuse to join the lemmings."
12 hours ago
Steven G replied to Oleksii Svyryd's discussion Mapping plane frame
"And then there is this wing, which is simply a modified Phantom FX61. Don't let people tell you the wings are unstable. This is the best platform I've ever had. And what could be simpler. http://www.ebay.com/itm/262377001650 ~$80…"
Sunday
Steven G replied to Shakunt Tambe's discussion MinimOSD dissapears
"Thanks. My grounds are tied and common. Also, it would seem that when the throttle returned to minimum, the OSD would reappear. I was thinking that somehow I had the toggle channel tied through the Pixhawk and it was actuating. I have to check…"
Mar 22
Steven G replied to Shakunt Tambe's discussion MinimOSD dissapears
"This is amazing. I just logged on today to report the same problem. I changed FC, MinimOSD, wiring and the same thing happens. Next I will disconnect the motor and see if it is PWM signal or voltage sag or who knows what. I have never had this issue…"
Mar 22
Eben Broadbent replied to Steven G's discussion Mission Planning with multiple altitudes
"Verify height works as above. You are asking if arduplane supports terrain following in auto mode. Yes, it does. It is a parameter you change to on. But beware, sometimes it doesn't work perfect and your plane can only fly up so fast, so have…"
Jan 21
Steven G replied to Steven G's discussion Mission Planning with multiple altitudes
"Go to MP"
Jan 3
Steven G replied to Steven G's discussion Mission Planning with multiple altitudes
"I can help you with this one. Go to the MP Flight Plan tab. Under Way Points, you will see a drop down box for absolute, relative and terrain. Steven"
Jan 3
Daniel Perez replied to Steven G's discussion Mission Planning with multiple altitudes
"Hello Art, this is an old threat, however please could you tell me how to switch between Relative and Absolute altittude, I don´t see any option in the screen. thanks"
Jan 3
Steven G replied to Patribus's discussion TERRAIN FOLLOWING > Documentation & Questions
"Yes, that's how I think it works. I cache the area I plan to fly for the mission and at the field, on MP, I see the terrain data being uploaded to the ***hawk. But I would like to see a video tutorial of doing a compete Terrain follow mission…"
Oct 12, 2015
Steven G replied to Patribus's discussion TERRAIN FOLLOWING > Documentation & Questions
"I believe that if you have prefetched your mission, you do NOT need to be connected to the internet. To add to your questions, I would like to see, in MP, a spatial graph, while flying or terrain and aircraft, much the same as MP Elevation graph. It…"
Oct 11, 2015
Steven G replied to Gábor Zoltán's discussion Adding extra functions to MinimOSD
"Already know how to do it. So no worries, knock yourself out."
Sep 19, 2015
Steven G replied to Gábor Zoltán's discussion Adding extra functions to MinimOSD
"Your a good person. I wouldn't respond to anyone that acts like a spoiled 5 year old."
Sep 19, 2015
Steven G replied to farstein's discussion some problem about Terrain Following
"Hi did you ever get this sorted out? I wish there was a detailed glossary on the parameter terms. For example, the difference between ter_alt and curter_alt? Anyway, if you figured it all out, I would appreciate a few details on your approach.…"
Sep 12, 2015
Steven G replied to Rich B's discussion Pixhawk vs Pixhawk 2?
"Peer reviews are indispensable in curtailing knucklehead over sites. +1on Chinese cloners. What's up with that?!?!"
Aug 16, 2015
Steven G replied to Art Stroud Jr.'s discussion Solo #2 - First Flight in the group 3DR SOLO
"So you defend the Solo by saying it's no worse than a Phantom?!?! Great work fan boy..."Always read the comments,and look for the motive of the person posting""
Jul 20, 2015
Steven G replied to Art Stroud Jr.'s discussion Solo #2 - First Flight in the group 3DR SOLO
"Yes, the fan boyz and their motives are easy to spot, right John....It's clear you ignore the bad and have a lot of rainbow paint on hand. I returned my Solo without even flying it just because of the bad taste 3DR paid and free troll left in…"
Jul 20, 2015

Profile Information

About Me:
FPV interests
Please tell us a bit about your UAV interest
APM2 is useful for FPV and RTH. Want to learn more...
Hometown:
SoCal USA

Comment Wall (5 comments)

At 12:04pm on August 2, 2012, James Bennet said…

Thanks for the reply and the advice Steven. I *think* I've gone through your checks correctly. Just in case you're able to it would be great if you could let me know if there's anything obvious I am missing here. I've now tried 2 XP machined and 1 Win 7 laptop...

Symptoms: Steady Green LED’s so the units have binded. Units data read but won’t connect in Mission Planner 1.2.1 Mav 1.0

 

APM2 not connected via USB, although it works when it is.  

 

My settings:

 

Using Com 4 set to 57,600, or Com 13 on a Win 7 laptop.

Installed FTD2XX on XP and Win 7.

 

Via 3DR application;

 

Unit One:

SiK 1.5 on HM-TRP

S0: FORMAT=25

S1: SERIAL_SPEED=57

S2: AIR_SPEED=64

S3: NETID=25

S4: TXPOWER=11

S5: ECC=0

S6: MAVLINK=1

S7: OPPRESEND=1

S8: MIN_FREQ=433000

S9: MAX_FREQ=434800

S10: NUM_CHANNELS=50

S11: DUTY_CYCLE=100

S12: LBT_RSSI=0

S13: MANCHESTER=0

S14: RTSCTS=0

 

Unit Two:

SiK 1.5 on HM-TRP

S0: FORMAT=25

S1: SERIAL_SPEED=57

S2: AIR_SPEED=64

S3: NETID=25

S4: TXPOWER=11

S5: ECC=0

S6: MAVLINK=1

S7: OPPRESEND=0

S8: MIN_FREQ=433000

S9: MAX_FREQ=434800

S10: NUM_CHANNELS=50

S11: DUTY_CYCLE=100

S12: LBT_RSSI=0

S13: MANCHESTER=0

S14: RTSCTS=0

 

Click reset on APM2 as some suggest. APM 2 powered by ESC, blue GPS lock ok. SERIAL3_BAUD: 57.

 

Both units flash red when reading. Upgraded Firmware on both.

 

I am completely out of ideas :-(

At 1:47am on August 3, 2012, James Bennet said…

You make some excllent points there. I will ensure all the settings are the same. With regards to the Port Settings I've set everything to the same speed, 57 across the board. MP can deffo read the radios so they are working which is encouraging. Power is set to 11 as I am in the UK. I'll pump it up to test though. 

I dont get flashing red on the air side, so I wonder if APM2 is throwing data at it? When working does the airside start flashing red even before MP is connected? Or does it wait for the handshake and connection to be estabilshed before it starts sending data? I am wondering if I need to do anything to get the APM2 to start sending telem data to the radio.

The connections look fine, the TX/RX leads are crossed. Good point though, that would seem like the obvious problem.

Most interestingly you mention that you need to hit "connect" in MP, there seems to be conflicting info on this on the forums and even MP itself has a pop up saying it's not required unless using mavlink. The Com port and Baud speed must be set right as I am getting the settings from the radio's when I hit load. When hitting connect I get a timeout after 30 secconds. I've seen people mention heart beat messages but I've not seen where they are displayed.

Thanks again for all your advice, I'll try setting all the remaining settings the same, bump up the power, and try to hit connect more often. Failing that I've emailed the support team earier in the week so I hope they may get back to me at somepoint soon.

James

At 7:42am on August 3, 2012, James Bennet said…

Steven,

Almost got it... the telem lead I was using had the TX/RX ports crossed, using another lead where they are not the red light on the air side radio flashes away.

The problem I have now in MP is a "serial link isn't fast enough" regardless of what settings I use. Anyway at least I am on the right track now.

Thanks for all your advice and help,

James

At 9:04am on August 3, 2012, James Bennet said…

Right all up an running, the only issue is getting a GPS lock when using the radios/powered by the ESC but that seems to be a common problem.

Thanks again,

James

At 9:01pm on August 21, 2012, Dean said…

Hi Steven,

Sorry you are having this problem.  Can you send a clear macro closeup from a good camera and lighting of front and back of the PCB? 

Dean

You need to be a member of DIY Drones to add comments!

Join DIY Drones

 
 
 

DIY Drones Monthly
Newsletter

Groups

Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest 
A list of all T3 contests is here. The current round, the Vertical Horizontal one, is here

© 2016   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service