emile 'butch' alline
  • Oak Ridge, TN
  • United States
Share

Emile 'butch' alline's Friends

  • Artem
  • tangtl
  • Gary McCray
  • Stephen R Mann
  • Abe
  • OlivierD.

emile 'butch' alline's Groups

emile 'butch' alline's Discussions

Mission Planner 1.2.97 issues: Post here or where?

Started this discussion. Last reply by emile 'butch' alline Mar 11, 2014. 2 Replies

1. I have an issue with MP 1.2.97 and have screen shots, do I  post it here or Ardupilot/APM forum?2. Using APM 2.6 on rover.  Which forum should I use?Assume DIY drones is for legacy controllers and…Continue

Tags: 1.2.97, planner, mission, MP

SOLVED MP 1.2.36 fails to update

Started this discussion. Last reply by Craig Elder Oct 8, 2013. 2 Replies

When I try to update MP, I get this.  Help please.…Continue

Tags: fail, update

SOLVED - Help needed - MP fails to update

Started this discussion. Last reply by Michael Oborne Aug 30, 2013. 4 Replies

I am trying to update.  Here is screen shot of error.  Any help appreciated.…Continue

Tags: fail, update

MP 1.2.35 Cannot "pick previous firmware"

Started this discussion. Last reply by Chris Anderson Feb 18, 2013. 1 Reply

When I try to "pick previous firmware" on the firmware screen, I get the following:…Continue

 

emile 'butch' alline's Page

Latest Activity

Casper van Zoest replied to emile 'butch' alline's discussion Mapping APM 2.5/6 output pins to arduino mega 2560 pins in the group ArduRover User Group
"First of all, I am very sorry to bring this old forum up again. I am looking into writing an arduino sketch for the APM, and found this forum really intrestring. As we can see on the scehmatics…"
Jan 4
emile 'butch' alline replied to Philip Price's discussion invoke auto tune
"Philip:  I have finally achieved auto tune.  As James says below, you must NOT be moving the sticks when you enter auto tune.  In my case, my trims were not correct.  After I ran auto trim, I could then do auto tune.  As far…"
Aug 15, 2014
emile 'butch' alline replied to Philip Price's discussion invoke auto tune
"Wind was up even before daybreak, so no tests yet. James: You said " Check  RCX_TRIM parameters and compare them to exactly what the APM is seeing (I graphed the live values in MP). Either trim your Tx or adjust the parameters".…"
Aug 13, 2014
emile 'butch' alline replied to Philip Price's discussion invoke auto tune
"I have same problem.  Will try James's solution tomorrow and see if it works... Stay tuned..."
Aug 12, 2014

Admin
Thomas J Coyle III replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"@MikeRover, If anyone is using the stable ArduRover2 firmware version 2.45, a value of 0 is actually a slew rate of 100% and I have read some member posts indicating that this parameter may not have functioned as intended. The latest beta ArduRover2…"
Aug 3, 2014

Admin
Thomas J Coyle III replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"@emile, I have found the default value for the SPEED2THROTTLE_IMAX parameter to be  adequate for my Traxxas 4WD Slash Rover which weights between 5 and 10 pounds with the battery in place. Regards, TCIII ArduRover2 Developer"
Aug 3, 2014

Admin
Thomas J Coyle III replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"@MikeRover, As you say, 30% CRUISE_THROTTLE can make some vehicles start out quickly. However, I found that with a 30% CRUISE_THROTTLE my Traxxas Slash Rover could go no faster than 6m/s and it took a CRUISE_THROTTLE setting of 45 - 50% to be…"
Aug 3, 2014
MikeRover replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"SPEED2THROTTLE_IMAX should (I think) be around 10-40 - it's the maximum percentage throttle the integrator will add to correct the delta between the nominal cruise throttl eand what's actually required to get you to speed.   Throttle…"
Aug 3, 2014
emile 'butch' alline replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"Thanks, MikeRover. 1. My rover is based on a rock crawler with 4WS and FWD (I removed the RWD motor).  Max speed is ~ 1.8 M/s on grass and 2.2 on hard surface.  This is OK for me.  I am more interested in pursuing smoothness and…"
Aug 2, 2014
MikeRover replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"30% throttle on some vehicles can be extremely quick.  It's much safer to default to zero and have people read the directions on throttle settup and tuning.   What's your SPEED2THROTTLE_IMAX set to?  That should…"
Jul 31, 2014
emile 'butch' alline replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"Thanks, TCIII, that seems to work.  Any value below 13 does not work on the test stand. This probably depends on ESC used. I suggest the default be set to 30 to keep other newbies from suffering the same mistake. Now I can do some…"
Jul 31, 2014

Admin
Thomas J Coyle III replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"@emile, Put the CRUISE_THROTTLE at 30. Regards, TCIII ArduRover2 Developer"
Jul 31, 2014
emile 'butch' alline replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"Follow up:  Went to larger field and got same results as smaller field.  I still have to use throttle in Auto mode. I did confirm that RTL works as expected but once again had to use manual throttle in RTL."
Jul 31, 2014
emile 'butch' alline replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"Thank you MikeRover for your help.   Note that I am not deliberately trying to Kickstart and my current Kickstart param = zero, therefore I am looking for normal throttle response to auto mode. 1. Current values: Cruise speed = 0.4, Cruise…"
Jul 31, 2014
MikeRover replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"A couple of questions: 1) What are your cruise speed and cruise throttle set to?  These *should* define your starting throttle when you kick it into AUTO mode. 2) Is there ANY servo output on the throttle channel when you switch it to AUTO? 3)…"
Jul 30, 2014

Admin
Thomas J Coyle III replied to emile 'butch' alline's discussion Throttle use in Auto mode in the group ArduRover User Group
"@emile, The AUTO_KICKSTART and the AUTO_START functions and their accompanying parameters were created for the Sparkfun AVC which did not allow the use of an R/C transmitter to switch from the Manual to the Auto Mode. You normally will not be using…"
Jul 29, 2014

Profile Information

About Me:
retired mech. engineer
Please tell us a bit about your UAV interest
Have flown fixed wing RC for 25 years, looking for something more technical
Hometown:
oak ridge, tn

Emile 'butch' alline's Blog

My vibes experience and conclusions

Posted on February 26, 2013 at 6:00pm 6 Comments

I prepared a Word document to insert or paste here, but I cannot figure out how to do it without losing images and formatting.  I will attempt to attach it as a Word file.  Wish me luck...…

Continue

Comment Wall

  • No comments yet!

You need to be a member of DIY Drones to add comments!

Join DIY Drones

 
 
 

Groups

Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest 
A list of all T3 contests is here. The current round, the Vertical Horizontal one, is here

© 2017   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service