I've just tried latest firmware and it was very pleasant to fly but I've noticed some yaw on ascending/descending and fast turning. Wanted to check logs but after clicking "Log Download" I can see this:

Init ArduCopter V2.7.1

Free RAM: 1485
FW Ver: 118
----------------------------------------


load_all took 5812us
?3 ?No dataflash inserted                             ?3

 

Except ugly mess around the message says that I don't have dataflash. Just checked, it's there and sits very tight! I wrote about this some time ago. To be honest, after like 10 flights I could not get any log. Ever.

Using console looks like it can see flash:

test] logging
Testing dataflash logging
Manufacturer: 0x1f   Device: 0x2701
NumPages: 8192  PageSize: 528
Format version: 28122011  Expected format version: 28122011

And using "dump" command I got something that looks like proper log but console hangs after dumping data.

What's wrong?

I have APM2.

Views: 326

Replies to This Discussion

We've got a fix for that in 2.7.2. When that's released (in a few days), just erase your dataflash from the CLI and you should not have any problems going forward. BTW, that fix is already in the ArduPlane 2.60 code, which is out already, so if you want to do it now, you can load that code, erase your dataflash and reload the ArduCopter code.

Thanks for the info.

From what I managed to retrieve I can see that I have similar problem to guys in comments here http://www.diydrones.com/profiles/blog/show?id=705844%3ABlogPost%3A...

Lack of many variables like PID or errors. Do I have to enable them by my own somehow?

I was looking at http://code.google.com/p/arducopter/wiki/AC2_Logs but could not find any info about it.

RSS

Groups

Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest 
A list of all T3 contests is here. The current round, the Vertical Horizontal one, is here

© 2019   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service