I have started to add functions to MinimOsd code.

At first i did it for myself only. Added many functions i thought i need. Then opened this thread.

after a while, Pedro and later Miguel came, and things started to happen fast. :D

They have optimised the code and added even more things to it.

They have worked hard on CT, and it became a great tool!

Thank you Bough! :)

By now MinimOSD-Extra got a pretty advanced OSD.

Here it is in action:

Added:

- Changeable unit measurement (US, metric)

- Airspeed

- Home alt

- Battery Percent

- Battery used mah

- Current Draw

- Time From Startup (cleared at takeoff to show exact flight time)

- OSD Menu

- Variometer

- Wind horizontal speed and direction, and also the average wind speed of the last few minutes. 

- OSD on/off

- Switchable secound screen

- WP distance

- WP heading

- Crosstrack error

- Warning messages for Lost GPS fix, Stall, Overspeed, battery volt, battery Percent, RSSI

- Efficiency, glide distance & thermic notifier. 3 in one panel

- OSD Brightness

- HAM Call Sign

- After flight summary

- Trip distance

- Temperature

- Smoothened horizon

- Real heading

- RSSI

- Vertical speed

This functions can be turned on and off, and placed on different screens now, by the Config. tool.

Also RSSI, switching mode and channel and unit measurement, Stall speed warning, Overspeed warning, Battery warning volt, Battery percent warning, RSSI warning,  can be set in new Config Tool.

We built in a new way of setting video standards. Now OSD does not guessing anymore :). You can set it fixed from CT. It is in "Video Mode" menu.

Here is how it looks: (This video is a bit outdated, sorry. I will make a new one soon.)

The MinimOSD-Extra project is here: Link

This project is the developing version of the official Arducam OSD located here: Link

The latest stable version is: 2.2

The latest version can be downloaded from here: MinimOSD-Extra R800

Username: MinimOSD_Extra

Password: Top_Secret

CT is included. (The FW for Plane, Copter, Character upload and the character file is in the "FW & Char" directory inside CT directory)

We are sharing it to see videos you make using it! :)

Enjoy

Views: 293386

Reply to This

Replies to This Discussion

Hi Pyr8,

Ah, the bootloader got corrupted. Once that happened to me.

Great to know that it is working fine now!

If you could please post a video :)

Miguel

Hi Xian06,

You're welcome. Let me know if/how you fix it :)

Miguel

Hi Rich,

If some data appear and other doesn't then either you don't have all thr SR parameters set or the data is not being sent by Pixhawk.

Did you tried that SRx parameters I posted before?

Miguel

Hi Rich,

Are you using Telemetry port 1 or 2?

Miguel

I'm using Telemetry2 on my PixHawk

I find it confusing that with the same SR settings, the standard minimum OSD 2.2 worked ok. I'll flash back to it and test it again to be sure.

Hi Rich,

The answer to the fact that 2.2 works and latest not is that latest doesn't request data if no data sent (to save space). APM/Pixhawk needs to know that it have to auto send the data. That's why we need to set the SR parameters.

So I'm almost sure you have to set SR2_... parameters to enable Pixhawk to auto send data via telemetry port 2.

Also check if SERIAL2_BAUD is set to 57.

Miguel

Hi Steve,

Latest is r791

It should show Hybrid mode.

Miguel

I had the same issue some months ago, is this resolved?

Hi Miguel,

A couple of us are experiencing issues getting voltage / current data to update (except once during arm and disarm), it's discussed on the Wiki here, any ideas?

https://code.google.com/p/minimosd-extra/wiki/APM

Hi Steve,

You're looking at the right place but since code.google does not allow anymore to upload new "downloads" we're posting them here.

The latest copter is r791 and you can find it here

I'll talk with Gabor to update the first post of this thread.

We're working on a place to host the fw and CT Tool.

Miguel

MIGUEL, how about a reply please to my questions above ?

Hi Mark,

It should be SR0_EXT_STAT parameter that's missing a value (it should be 2). Could you check it please?

This is assuming you're running AC in a APM (not sure about Pixhawk SRx number).

Nonetheless and as d.zhurakovskyy  commented there, you may try to set all the SR parameters that are 0 (zero) to say 1 or 2 just to see if it starts reporting the data.

Miguel

Reply to Discussion

RSS

© 2020   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service