This is a discussion to focus the feedback and support of ardupilot on the PixRacer board from AUAV.co.

We believe that all teething problems encountered are now resolved and so we recommend people load Copter-3.3.4 which is available for all multicopters through the Mission Planner's (and other GCS's) Install Firmware screens.  Note that because regular Pixhawks are still on Copter-3.3.3 the install icon may show Copter-3.3.3 but rest assured, Copter-3.3.4 will be installed (you can check the version by looking at the very top of the Mission Planner).

Views: 95014

Reply to This

Replies to This Discussion

Hi guys,
I noted a strange behavior of MP 1.3.39 when flashing a Pixracer....no microSD inserted!
I just selected Initial Setup -> Install Firmware -> APM: Copter V3.3.3
After downloading the firmware, MP asks you to "Unplug the board, click OK, then plug it back...MP will wait 30 seconds to find the board....."

PLEASE DON'T UNPLUG !!!!! ..... just click OK. When I unplug, click OK and plug back, MP can't find the board, while if I just click OK without unplugging,
everything goes just fine..... weird ?!?!?!

I know many of you have problems with that point if initial setup when MP can't find the board. Please try this and feedback.

Best regards
Nick

That what used to happen with my pix as well, no need to unplug for the second try and it just fine.

Hi Nick, just received the board yesterday and it works without any problems except I can't connect using included wifi board. Asking for IP and remote port....please help

Regard
Yana

Hi Yana,

If you're using Windows, you will see it as Pixracer when you click on your Internet access connections, just click Connect and if asked for pass, type pixracer.....that's all.

Additional info here - https://pixhawk.org/peripherals/8266

Thanks Nick I will try later.
One more, I found the safety swicth always solid red (not blink) and I can arm the board directly without push the switch firstly, I dont think thats normal.

That's normal...safety switch will be excluded later.

Thanks Nick, I just upload AC3.4RC1 and safety swicth now red (blink). Conneting to MP via wifi is okay now, ready for maiden tomorrow, great board, I am happy now.
Any news for AUAV-X2 mk2 ?

Can anyone tell me if the power board (ACSP4) that is an optional with the Pixracer is any different to any other pdb? Is there anything special that is on it that it's a must have?

Thanks

Glen

Fly with AC3.4 RC2 with no issue during flight and I really like MOT_hover LEARN feature. I have to learn to get used with it.

Great to hear.  Thanks for testing!


There is nothing magical about our power supplies, the PixRacer just really needs good clean 5v to 5.5v power. Any decent power module should do.

Phil

Glen Leeon said:

Can anyone tell me if the power board (ACSP4) that is an optional with the Pixracer is any different to any other pdb? Is there anything special that is on it that it's a must have?

Thanks

Glen

Well, the magic is the quality of the components and the assembly. If the PixRacer (or other delicate electronic component) requires a good power supply to work properly its your choice to get it...

Glen Leeon said:

Can anyone tell me if the power board (ACSP4) that is an optional with the Pixracer is any different to any other pdb? Is there anything special that is on it that it's a must have?

Thanks

Glen

Nice quality, neat and tidy installation too, than I have now, I installed in a racer and I'm going to install this one in my other two quads too, I don't need video filter with this PB, It's 12 v video filtered Philip?

Reply to Discussion

RSS

© 2019   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service