Dear friends of DIYDrones

 

I just recently got the UAVdevBoard V3, I got very exited when it arrived. Unfortunately I've been having some troubles to upload the MatrixPilot firmware. I've been following the PicProgramingGettingStarted manual and aparently everything is oh rigth but when I press "Make", I get the next message:

 

----------------------------------------------------------------------
Release build of project `C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot.mcp' started.
Language tool versions: pic30-as.exe v3.24, pic30-gcc.exe v3.24, pic30-ld.exe v3.24, pic30-ar.exe v3.24
Fri Nov 19 11:20:07 2010
----------------------------------------------------------------------
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\background.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\estYawDrift.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\gpsParseSTD.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\main.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\mathlibNAV.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\navigate.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\radioIn.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\rmat.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\servoOut.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\states.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\variables.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\servoMix.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\pitchCntrl.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\rollCntrl.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\yawCntrl.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\altitudeCntrl.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\cameraCntrl.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\waypoints.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\serialIO.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\gpsParseUBX.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\gpsParseCommon.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\behavior.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\estWind.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\build\magneto.o" is up to date.
Make: The target "C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot.cof" is out of date.
Executing: "C:\Archivos de programa\Microchip\MPLAB C30\bin\pic30-gcc.exe" -mcpu=30F4011 "build\background.o" "build\estYawDrift.o" "build\gpsParseSTD.o" "build\main.o" "build\mathlibNAV.o" "build\navigate.o" "build\radioIn.o" "build\rmat.o" "build\servoOut.o" "build\states.o" "build\variables.o" "build\servoMix.o" "build\pitchCntrl.o" "build\rollCntrl.o" "build\yawCntrl.o" "build\altitudeCntrl.o" "build\cameraCntrl.o" "build\waypoints.o" "build\serialIO.o" "build\gpsParseUBX.o" "build\gpsParseCommon.o" "build\behavior.o" "build\estWind.o" "build\magneto.o" "C:\Program Files\Microchip\MPLAB C30\lib\libdsp-coff.a" -o"MatrixPilot.cof" -Wl,-L"C:\Program Files\Microchip\MPLAB C30\lib",-Tp30F4011.gld,--defsym=__MPLAB_BUILD=1,-Map="MatrixPilot.map",--report-mem
pic30-coff-gcc.exe: C:\Program Files\Microchip\MPLAB C30\lib\libdsp-coff.a: No such file or directory
Link step failed.
----------------------------------------------------------------------
Release build of project `C:\Documents and Settings\Jaime\Mis documentos\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot_2_5_1\MatrixPilot.mcp' failed.
Language tool versions: pic30-as.exe v3.24, pic30-gcc.exe v3.24, pic30-ld.exe v3.24, pic30-ar.exe v3.24
Fri Nov 19 11:20:08 2010
----------------------------------------------------------------------

 

before I pressed "Make" the leds in the board was flashing but now the selftest firmware erased and nothing happens when I start the board

 

please help me

 

Jaime Cevallos

 

PD: sorry for the bad english, grettings from Ecuador-SouthAmerica
BUILD FAILED

Views: 323

Reply to This

Replies to This Discussion

Jaime, I think Ric's view (expressed on the uavdevboard discussion forum) was probably correct. The issue is caused by some files being looked for under the directory "Program Files", but if you have your computer mostly running in another language, the files may not be in "Program Files", but in the local translation of that phrase. So I should try to include the missing files manually. Best wishes, Pete
From that last command you can see it has the correct location for the executable files but incorrect location for the library. I think you will need to check all the include directory entries in the tools setup and in the project so they point to were the files actually are, in your case "C:\Archivos de programa" rather than "C:\Program Files" - everything after that in each entry needs to stay the way it is.
thank you very much

you are rigth, the problem was the missing files on the MTLAB proyect

so far I have solved the problem of programing, now I'm trying to set the board fully functional, but thats another topic

thanks again

Reply to Discussion

RSS

© 2019   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service