I have APM 2.5, Arducopter 2.9.1 and MP 1.2.38, a quadcopter kit.


I've been trying for 2 months to get my motors to arm. I perform the arming sequence as per the instructions (which I think might be outdated because they don't work), and nothing predicatable happens:

1- Without any power to the APM
2- transmitter is powered on and throttle increased to full
3- APM is powered on, ESCs beep once.
4- APM is disconnected from the battery
5- APM is repowered, beeps once
6- throttle on transmitter is lowered to zero, ESCs beep once.
7- motors respond to throttle correctly, so far so good...
8- throttle is at zero, yaw all the way to the right for 4 seconds
9- APM LEDs haven't changed their flashing sequence this whole time: solid blue, flashing red, rapidly flashing Tx/Rx.
10- APM is powered down, transmitter switched off. Transmitter repowered, APM repowered, but no motor response. Do I have to callibrate the ESCs every time I want to fly?


Seems like a simple problem brought about by contradictory and confounding documentation. Occasionally, the above procedure will yield no results (no motor response), but sometimes it WILL do something, yet other times the ESCs will beep twice with my throttle at full, then I'll drop the throttle to zero, the ESCs beep once, then the motors will respond to my transmitter! If it beeps twice, that means there's an error...? I cannot make heads or tails of it.


The LEDs are supposed to change flashing pattern durring the callibration, right? Arducopter's documentation has changed so many times, and I can't find the current version explaining what the flashing LEDs mean...


I'm at my wits end. PLEASE tell me what I'm doing wrong. 3DR customer service simply shrugs and throws more outdated documentation at me... Everything has gone so smoothly until now...

Views: 15808

Reply to This

Replies to This Discussion

Righto! Human error is the cause of many screw ups. Thank you Mr. Anderson!

hey
I'm having this issue too.

Tx,Rx setup correctly.
ESC calibration went alright.
Could move throttle to control motor speeds.
unplugged the battery
plugged it back
pushed rudd left/low throttle for 4 seconds
tried increasing throttle.. nothing..
pushed rudd right/low throttle for 4 sec. ..
tried increasing throttle... nothing
what now?

Throttle down/right is default APM  ARM command. (same stick)

Throttle down/left is default APM DISARM command.(ditto)

Are you seeing the red LED near the 'back' of the APM flashing? During ARM, the blue LED (next to the red) and the red LED alternate quickly then only the red LED stays steady on indicating ARM.

Of course this assumes Mode 2 setup on your transmitter and no beeping from the ESCs.

-=Doug

i thought for arming its supposed to be to the right for 4 seconds...disarm is left for 4 seconds....why is it reversed

is it different for different firmware versions..

Rick: That means your yaw channel is reversed. Switch it on your RC transmitter side. 

i saw that on another post i was reading about 5 seconds before you posted ./...thanks for the response chris...im trying to flood my memory with as many problems and fixes as possible so if i come across the same thing during my build..ill knoiw what to do

Speaking of Pikhawk4, I just built a heavy lift drone with a 900'll frame,40amp Ready to Sky ESC's, 320kv motorsx4. The Esc's calibrate in Mission Planner and spin the motors. When I go to actually fly I get the green light on the Pixhawk. I pull both stocks in and nothing. I wasn't thinking and I pushed both stocks to the left and the motors fired off? Motors rev'd up to like 20% for like 4 seconds and then powered down the whole time I never touched the sticks after it started? Any ideas? One last question is there anyway to run power to the Pixhawk without using the power module v1.0 current sensor? Ice had 2 die in me. I have the wires soldered in the right placws, replaced the cables and I'm feeding the power in the right direction. I wanted To use my brand new DJI V2 Flight controller. However I can't get my laptop to fully communicate with the flight controller. P.o.s. Windows 10 has conflict because of the designers signature or lack of.

Dear i am having the same problem red led continously blinking . i am trying to arm using throttle down and than bottom right but its not working red led wont solid.. ia m using turnigy transmitter APM 2.8 simonk 30A EsC BEC.plzz help me tell me that my transmitter pattern (throttle down and right) is correct or there is other patteren toa rm mottors /... i recently i calibrated my esc togather and it was working perfectly

Reply to Discussion

RSS

Groups

Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest 
A list of all T3 contests is here. The current round, the Vertical Horizontal one, is here

© 2019   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service