Information

ArduCopter User Group

Discussion group for ArduCopter users

Members: 3162
Latest Activity: Jul 13

Discussion Forum

SBus on APM

Started by Damo. Last reply by William Jul 13. 5 Replies

Hi,Does anyone know if this works or if there is newer firmware. From reading the comments there are issues ?…Continue

Capstone Search and Rescue Project. Help Needed to Finish!

Started by Talha A.. Last reply by Greg Bjorg Jul 7. 48 Replies

I had initially raised this question in Arducopter 2.x group yesterday but since no one replied and I really need help, I am posting this question in the Arducopter User Group.Here is the situation:I…Continue

Tags: EKF, APM, Compass, GPS

Runcam 2 Remote Trigger Hack

Started by Doug Adduci. Last reply by Lubin Kerhuel May 25. 7 Replies

Hi all.  I purchased a new Runcam 2 for my Flamewheel 450 quad only to discover that there is no way to run a remote shutter trigger.  Nothing came up on forum searches so I came up with one myself. …Continue

Maximum number of Lidar for Object Avoidance

Started by xemone. Last reply by Mateusz Sadowski May 15. 1 Reply

Hi all,I'm setting up my PX4-based quad with ST VL53L0X Lidar sensors (I currently have three) and I noticed that line #24 of the current Rangefinder library (here:…Continue

Comment Wall

Comment

You need to be a member of ArduCopter User Group to add comments!

Comment by Jordan Brown on May 26, 2014 at 11:56pm
People, new questions and topics should be posted as a new discussion above, the comments section down here makes it very hard to keep separate topics going at once.
Comment by Sean Headrick on May 26, 2014 at 10:16pm

I typically rely on a battery low voltage indicator which alarms at around 10%. That is where i have considered low voltage for landing. At any rate i don't typically use the low voltage fail safe. Maybe a problem long since solved but it used to not work so well and would trigger if I looked at it funny. For mapping these various fields I have been trying to optimize for a return at around 10%-15% remaining. 

  BTW we figured out the GPX.log file for overwriting the GPS info to the exif data.

Comment by UAVStuff on May 26, 2014 at 8:46pm
@Rob J I don't agree- 40%-50% seems way high for a fail safe initiation. In my experience my voltages don't start getting low enough to bat an eye at until 20% at most.
Comment by Rob J on May 26, 2014 at 8:41pm

40% should have caused a land action to occur...check your parameters and see if you don't have a land command to execute at low battery failsafe.  40% should activate failsafe.  You can't take a battery to zero.  Most people won't fly past 50%

Comment by Sean Headrick on May 26, 2014 at 3:22pm

so we were running some flights over some farmland the other day and a couple things came up..

  • The flight plan was executing smoothly when about halfway between two waypoints the aircraft started to descend at an alarming rate. Battery power was at 40%. Have begun looking through the .log files , but am still a bit new at analyzing the log files.could help me see what caused the unexpected loss of Alt. I think it may have been a WP ALt command but all my waypoints were at 45 meters.
  • Was also trying to figure out how to inject GPS camera locations where the relay was triggering the camera using the relay command from the RC9 pin. The " Goetagging Photographs" wiki page suggests only the tlogs can be used, Do these locations record anywhere else?

Thanks for your help

2014-05-24%2011-17-40.log

Comment by Steve Cain on May 23, 2014 at 5:38pm

BustamyTool... the pins do not need to be in place.

There are two flavors of power modules... the kind that provides 5v to the APM along with the voltage and current readings... and the kind of power module that only reads the voltage and current but does not have a BEC and therefore does not send 5v to the APM.  It sounds like you have the kind that only reads voltage and current but does not have the BEC in it.

Comment by BustamyTool on May 23, 2014 at 3:45pm
Im trying to build a Y6 and im on my 3rd apm board. I wont go into detail but here's my prob. The board powers up when connected thru the usb but I just tried useing the power module to power up and it does nothing. My question is do the header pins for the jp1 jumper need to be soldered in place? I dont mean the jumper itself just the header pins the jumper connects to.
Comment by Ken Gaines on May 23, 2014 at 2:31pm

I have no idea why it would do that. You might send Jeff (on that tutorial) a PM and ask him. He has helped me LOADS!!!!

Comment by Sean Headrick on May 23, 2014 at 2:24pm

That was the ticket!  Thanks On a related note, you are required to use the "relay" triggering method for this application. However , each time I connect to the APM, that specific param reverts back to "servo". I have not noticed this with any other param, and don't get why it would always revert back.

Comment by Ken Gaines on May 20, 2014 at 9:07pm

Sean, check out this link for a GREAT DIY hack that will help you on your way.

http://diydrones.com/profiles/blogs/apm-to-chdk-camera-link-tutorial

The tutorial shows how to use APM to do this, but I bet you could use an AUX on the Turnigy with the right PWM to accomplish the same thing. You might even be able to mix two channels on the Turnigy to simultaneously trigger both cameras, but using APM to do it is much easier IMHO.

 
 
 

Groups

Season Two of the Trust Time Trial (T3) Contest 
A list of all T3 contests is here. The current round, the Vertical Horizontal one, is here

© 2019   Created by Chris Anderson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service