Attopilot 180A

Hi,

 

I get a voltage reading that makes sense, but even a fully charged battery only shows at 23%, also a flat battery shows at 23% when I first connect xbee.

It doesn't make a difference if I plug in a 3s 3000mah battery or a 4s 6000mah battery.  Same results.

 

Assistance would be appriciated.  I saw someone else post the same problem under the 2.6 Released topic but has had no replies.

 

Thanks in advance.

Solo.

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Confirmed still apm planner .96 still getting 0%

  • I get a similar issue.  I definitely have current sensing working in the hardware (the AttoPilot current output pin varies in voltage as the current varies), but my current and load metrics always show as 0 in the Planner.

    I'm using 1.1.96 with ArduCopter 2.6 and mavlink 1.0.

    The TLOG output always shows current_battery at 0.

  • I think this issue is still unresolved. I have used .94 and .95. Now I just get a 0% reading no matter what. Any one else having issues like this?

  • This might explain it: http://code.google.com/p/arducopter/issues/detail?id=430

  • when you change to 2.6 are you changing to the MP for mavlink 1.0? there is a different exe file in the folder for mav 1.0

  • Because the numbers in terminal make sense with regards to the battery, I am starting to think that the fault lies with the way that APM Planner is calculating the percentage.

  • have you set the voltages in the planner? sometimes it takes a few goes hitting enter and clicking in other boxes to get the voltages saved.

This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
May 15
DIY Robocars via Twitter
May 14
DIY Robocars via Twitter
May 13
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: Say hi to our newest #F1TENTH creation for @ieee_ras_icra next week in Philly. It’s going to be huge! 😎 🔥 @AutowareFdn @PennEn…
May 13
DIY Robocars via Twitter
May 11
DIY Robocars via Twitter
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Noticed my car zigzagged in last run. It turned out to be the grass stuck in the wheel and made the odometry less accura…
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Test my car. RTK GPS worked great. Thanks @emlid for their support. https://t.co/EkQ6qmjmWR
May 8
DIY Drones via Twitter
RT @chr1sa: @kane That's @diydrones circa 2009. Still have a box of those Canon cameras that we used to strap into planes, just like this.…
May 3
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: Our next @diyrobocars race is going to be outside at a real RC racetrack in Fremont on May 28. Fully autonomous racing, head-to…
Apr 30
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: Our Spring 2022 F1TENTH course @PennEngineers is coming to an end with a head-to-head race as a big finale. So proud of our st…
Apr 26
DIY Robocars via Twitter
RT @DanielChiaJH: I wrote a thing! Throughout the development of my @diyrobocars car I've been using @foxglovedev Studio to visualize and d…
Apr 23
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: My new car for high speed. Low body, everything ( @NVIDIAEmbedded Jetson Xavier NX, @emlid RTK GPS, IMC) under the deck…
Apr 23
DIY Robocars via Twitter
Apr 21
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: F1TENTH Race training setup @PennEngineers for our upcoming ICRA2022 @ieee_ras_icra competition. @OpenRoboticsOrg @IndyAChalle…
Apr 21
DIY Robocars via Twitter
RT @fatcatFABLAB: Proud to be hosting a restarted DIY Robocars NYC Meetup April 26. Come by if you want to talk about and race self-driving…
Apr 17
More…