Channels 5-8 not working

When I do radio setup - channels 5-8 are not working! But before they were working properly. I'm using latest code from Mission Planner as well as I've tried to compile and upload myself. Receiver is okay - I've checked it with servo. On older versions of APM sometimes I've had same problem, but it was fixed when I upload firmware myself. Now it is not a solution.

 

Also hardware part (wires, pcb) most probably ok, but in case I'll check them again. It couldn't be damaged - I didn't fly it since that time.

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • I had the same problem yesterday. Try to calibrate radio in cli-mode. It did seem to do the trick for me. I didn't have time to find out the reason for this though..

  • If you connected the APM and receiver up according to the Wiki then you will have routed your receiver Control channel to channel 8 on the APM. and receiver throttle/elev/aileron/rudder to channels 1-4 on the APM. 

     

    Peter

     

     

  • Yes, I've traced signal on main board with oscilloscope - I can see pulses right on the ATMega328, and if I move controls - they are changing, so it must be something with firmware. Any ideas how to fix this?

     

This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
Practice virtual race this Saturday; the real thing will be on Oct 3 https://www.meetup.com/DIYRobocars/
yesterday
DIY Robocars via Twitter
yesterday
Derrick Davies liked lisa TDrones's profile
Wednesday
DIY Robocars via Twitter
Monday
DIY Robocars via Twitter
RT @SahikaGenc: AWS DeepRacer & Hot Wheels Track https://youtu.be/4H0Ei07RdR4 via @YouTube
Sep 14
DIY Robocars via Twitter
Sep 8
DIY Robocars via Twitter
RT @davsca1: We are releasing the code of our Fisher Information Field, the first dedicated map for perception-aware planning that is >10x…
Sep 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: How this works: 1)object detection to find cones in single camera image, 30 frames/sec on @NVIDIAEmbedded Xavier. 2)comp…
Sep 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Use two color cones to guide the robocar. No map needed, on onsite training needed. Just place the cones and it will fol…
Sep 7
DIY Robocars via Twitter
Sep 7
DIY Robocars via Twitter
RT @roboton_io: Great to see http://roboton.io running at 60fps on the cheapest #chromebook we could find! #edtech #robotics #educat…
Sep 3
DIY Robocars via Twitter
RT @openmvcam: Crazy in-depth article about using the OpenMV Cam for Astrophotography: https://github.com/frank26080115/OpemMV-Astrophotography-Gear https://t.co/BPoK9QDEwS
Sep 3
DIY Robocars via Twitter
RT @openmvcam: Hi folks, it's finally here! Our first draft of our Arduino Interface Library is out! It works over SoftwareSerial, Hardware…
Sep 3
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: Please let them have an open API. This would be perfect for @DIYRobocars races https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1301513099707658246
Sep 3
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Lanenet pretty much used all my GPU power on @NVIDIAEmbedded Xavier since I optimized with tensorRT. I need to run anoth…
Sep 3
DIY Robocars via Twitter
RT @LyftLevel5: Our @kaggle competition on Motion Prediction for Autonomous Vehicles is now live! Experiment with the largest-ever self-dri…
Aug 24
More…