issues arming my antenna tracker

hi,

i have a pixhawk connected to mission planner and am using it as an antenna tracker. i have two servos connected into a frame i rapid prototyped. the problem i am having seems so simple but i can't seem to arm my tracker. i get the green flashing lights on the pixhawk but i can't seem to get the solid green light. any help would be much appreciated

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • did you find a solution for that issue... i have the same problem

  • I have been trying to get mine to work with no luck either. I get an error message when I try to arm saying MAV won't allow the command. I'm clueless but would love to know the solution if you figure it out.
    • how exactly are you trying to arm it?

      • In mission planner under actions. The arm button sends an error and the tracker sits there looking expensive doing nothing. Lol
        • Keith, i managed to get mine working by reinstalling the firmware of my copter and then using the wizard to set it up. the only issue i have now it that gps connectivity isn't great. 

          • I have tried that too. Could you send me a picture or two of your setup? I have to be missing something. I have the telemetry connected on uart2, servos powered by a sbec, apm connected with usb, I can switch between the tracker and plane using control x but the tracker will not arm. I'm wondering if there is a fail safe somewhere that needs to be disabled. I don't know but I'm starting to get frustrated.
            • Unfortunately its in the office. are you using a pixhawk? 

              i read somewhere that if you go into config and tuning in mission planner and then go down to the telemetry line, check all the values. they should be all be between 2 and 5. if you look at the HUD of the quadcopter, it should move and there should be a movement in vertical speed. otherwise the link is not functioning and it won't lock on. there is no arm button. it should arm itself when it connects to the vehicle 

              sorry but i am a beginner at this and could really say i sort of lucked into fixing it

              • I have a pixhawk on the plane and a apm2.6 on the tracker. All those setting are between 2-5. I read that too. Thanks for all your help and would love a pic or two when you get the chance
This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: The next @DIYRobocars virtual AI race is tomorrow morn at 9:00am PT. You can watch live on Twitch https://www.meetup.com/DIYRobocars/events/275268196/
16 hours ago
DIY Robocars via Twitter
New version of Intel OpenBot! This resolves many of the issues with the first version, including a much smoother tr… https://twitter.com/i/web/status/1352395636369313798
yesterday
DIY Drones via Twitter
Using ArduRover with an RTK GPS https://ift.tt/2N9I3RO
Tuesday
DIY Drones via Twitter
Monday
DIY Robocars via Twitter
Monday
DIY Robocars via Twitter
Jan 15
DIY Robocars via Twitter
Jan 15
DIY Drones via Twitter
Jan 14
DIY Robocars via Twitter
RT @Heavy02011: @diyrobocars : A Home-brew computer club* for Connected Autonomous Driving on Jan 23rd, 2021 https://www.meetup.com/Connected-Autonomous-Driving/events/275728684/ #Meetu…
Jan 14
DIY Robocars via Twitter
Jan 14
David Hori liked Isabella Domi's profile
Jan 12
DIY Robocars via Twitter
RT @Heavy02011: ⁦@diyrobocars⁩ Autonomous Driving Assembly at #rC3. join us at https://rc3.world/rc3/assembly/diyrobocars-f1tenth/ ⁦@f1tenth⁩ ⁦@DAVGtech⁩ ⁦@DWalmroth⁩…
Jan 11
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: New car designs coming for our next @DIYRobocars @donkey_car virtual race on the 23rd. Choose any one you want at race time Le…
Jan 11
DIY Robocars via Twitter
RT @RoboticMasters: Thanks to @EllerbachMaxime and the Sydney Uni Capstone Students the @donkey_car @diyrobocars simulator is getting a ma…
Jan 11
DIY Robocars via Twitter
Jan 6
DIY Robocars via Twitter
Dec 28, 2020
More…