Tried the latest (1.2.25) Mission Planner on XP 32 -bit, made sure the atmega2560.inf driver was installed (Device Manager says it is there), fired up MP and tried to connect. It shows "(COM5) Atmega2560" in the MP connect area - had the baud rate at115200 (or whatever is normal) - but it says Connect Failed - Com5 doesn't exist. Tried rebooting XP, unplugging the APM2.5 (works just fine on Windows 7).

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Criterion-Industries,

         Thanks much for your expertise!

     

    Dave

  • Dave,

    Have you solved your problem?  If not, here are the steps that saved my sanity:

    You need to re-set your com ports through the device manager.  Open the manager, click view, click show hidden devices.  This allows you to see all the com ports that have ever been created on your computer (under COM&LPT).  Then, uninstall all of them.  My issue was that I could not uninstall the port assigned to the 2560.  This required a reboot of my computer with the ardupilot unplugged.  Once the port shows up as grey (not bold) you can uninstall it.

    For me, I uninstalled mission planner as well.  Once MP was gone, I plugged in the APM 2.5 and let windows install it on its own.  It re-assigned it to a new com port (3 in my case).  Then I installed MP (version 1.2.26) and it is now working.  I had another issue as well separate from the com ports which required another solution.

    Hope this helps,

    Criterion-Industries

  • Bueller?  Anyone?

  • Im having this problem with Vista.  My setup was very solid until I updated to 1.2.25, now I cannot connect in any way (USB or 3DR Telem).  Resolution to this issue would be great.

This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
Apr 27
DIY Robocars via Twitter
Apr 27
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: Sliding (autonomously) into the weekend like ... 🤖😎 #f1tenth #robots #AutonomousVehicles @OpenRoboticsOrg @NVIDIAEmbedded @Aut…
Apr 25
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: One of the problems with autonomous car racing is that watching software drive is not a very exciting spectator sport. To help…
Apr 25
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Replaced AGX Xavier with @NVIDIAEmbedded Jetson Xavier NX. Now both cars look fast and clean https://t.co/jlcoY2EjZf
Apr 25
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: Yesterday we had a record number of competitors (36) in our monthly @DIYRobocars virtual autonomous car race. We kept it going…
Apr 25
DIY Robocars via Twitter
Apr 16
DIY Drones via Twitter
RT @chr1sa: After more than a year of only virtual races, @DIYRobocars returns to the newly renovated @circuitlaunch on May 22 for the resu…
Apr 11
DIY Robocars via Twitter
RT @DAVGtech: And now available with LiDAR 🔥 https://twitter.com/Heavy02011/status/1381137016381964293
Apr 11
DIY Robocars via Twitter
RT @Heavy02011: #VirtualRaceLeague: @DIYRobocars Race #9 - #ParkingLotNerds #thunderhillracetrack, CA Join us for the next race April 24th,…
Apr 11
DIY Robocars via Twitter
RT @DWalmroth: Weather's finally cooperating, looking forward to racing 1:10 scale autonomous cars outdoors again! @diyrobocars, @NVIDIAEm…
Apr 7
DIY Robocars via Twitter
RT @AIDRI_: I finally succeeded in optimizing the trajectory and speed of a car on a #racetrack. Next step: implement a 2d controller and…
Apr 7
DIY Robocars via Twitter
@jetdillo @circuitlaunch Actually the second *in person* event in a year. We do virtual races every month
Apr 2
DIY Robocars via Twitter
Update: we're moving it back one day to Sunday (the 4th) at 11:00am instead
Apr 2
DIY Robocars via Twitter
@GrantEMoe @circuitlaunch Update: we're doing it on Sunday (4th) at 11:00am instead
Apr 2
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: Maybe we should have a mini @DIYRobocars race in our lower school's playground https://t.co/xLFeua1R6X
Mar 29
More…