Replies

        • I think in my testing I dropped back to 3.1.5 and it didnt appear to change.  Also tried the beta version, cant remember which one.

          Update: Did it again to be sure, yes same symptoms under 3.1.5

          • Quick question for those with this issue, my ESC's are opto's and I have the 5V rail powered by a separate UBEC.  There doesn't seem to be any data for my ESC's on how much they draw, I assume very little as it is for signalling purposes.

            Just trying to see if it's an opto or BLHeli or a BLHeli Opto talking to pixhawk issue.

  • Hi, I have problem with my Pixhawk and esc Emax 12A Simonk. When I connect it to receiver directlly it works, but when through pixhawk, all servos work but esc and motor dont emit any sound and have no any movment. Have no oppertunity to try with another one ESC but such situation confused me! Have you any ideas how to fix problem?

    • Having same issue

      • I'm also having the same problem.  Whats even more interesting as I fly a tricopter, if I hold the right yaw and min throttle the tail motor spins up for a second.

        Pixhawk is a clone

        Running v3.2.1 - will try other versions shortly

        ESC's are EMAX BLHELI 30A Opto's

        UBEC powering the 5V rail (5.15V)

        Was working fine on turnigy plush previously, just switched to new motors and new ESC's

        If I plug an esc into the receiver direct it does play the normal sounds and reacts to throttle controls, motor spins to the controls.

        Status screen shows CH1/2/3OUT with valid values, same with CH7OUT.  CH?IN's are good values

        Unable to calibrate the ESC's in an all in one method, one has been calibrated separately, but it made no difference.

        Can arm and disarm as normal

        Motor test results in it arming, no motor activity and then a disarm.  As you would expect with this issue.

        About to turn on nearlyall hit the logs but since everything looks normal I dont hold high hope it will help.

        • lets try that again with some commas...

          About to turn on nearlyall, hit the logs, but since everything looks normal I don't hold high hope it will help.

This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
Jun 16
DIY Robocars via Twitter
RT @GrantEMoe: I won my first @diyrobocars @donkey_car virtual race! Many thanks to @chr1sa @EllerbachMaxime @tawnkramer and everyone who m…
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @gclue_akira: JetRacerで自動走行したコースを、InstantNeRFで再構築。データセットは別々に収集 #jetracer #instantNeRT https://t.co/T8zjg3MFyO
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: SPC 3.0 Now the motor also works. This car is doable. I just need to design a deck to mount my compute and sensors. http…
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: My new car SPC 3.0. https://t.co/CKtkZOxeNQ
Jun 7
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: High speed at @diyrobocars thanks @EdwardM26321707 for sharing the video https://t.co/o4317Y2U1S
Jun 7
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Today at @RAMS_RC_Club for @diyrobocars. Used @emlid RTK GPS and @adafruit @BoschGlobal IMU. Lap time 28s https://t.co/R…
May 28
DIY Robocars via Twitter
May 15
DIY Robocars via Twitter
May 14
DIY Robocars via Twitter
May 13
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: Say hi to our newest #F1TENTH creation for @ieee_ras_icra next week in Philly. It’s going to be huge! 😎 🔥 @AutowareFdn @PennEn…
May 13
DIY Robocars via Twitter
May 11
DIY Robocars via Twitter
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Noticed my car zigzagged in last run. It turned out to be the grass stuck in the wheel and made the odometry less accura…
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Test my car. RTK GPS worked great. Thanks @emlid for their support. https://t.co/EkQ6qmjmWR
May 8
DIY Drones via Twitter
RT @chr1sa: @kane That's @diydrones circa 2009. Still have a box of those Canon cameras that we used to strap into planes, just like this.…
May 3
More…