apm 2.5 motor sürme

Merhabalar, benim elimde apm 2.5 tabanlı bir arduflyer var. Arduino uno da çalıştırdığım dc motor sürme kodunu bu arduflyer da çalıştıramıyorum. Bu konuyla ilgilenen varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Melis

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Harika,

    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23037__HK_450TT_PRO_V2_F...

    Hemen kısaca baktığımda yukarıdaki Frame i gordum. Elektronikleride farklı sitelerden yada HK dan toplanabilir. 3D uçuş yapmayacağınız için yukarıdaki gibi bir klon çok rahat işinizi görür. elektroniği ile 100 - 150 dolardan fazla tutmayacağını düşünüyorum. (ESC - Servo - Gyro - Pil - Motor ) Önemli nokta mekanik ayarlarının tam yapılması ayrıca vibrasyonu engellmek için önlemler almak gerekiyor.

    İyi akşamlar

    Aytek

  • Melis Hanım,

    Örnek code bloğunu ve baglantı diagramlarınızı paylaşabilir misiniz ? Motoru nası sürüyorsunuz ? Biraz daha detaylı bilgi paylaşabilirseniz yardımcı olmak isterim.

    Emre Bey,

    Yaklaşık 1 yıldır 2 APM ve 1 PX4 ile çalışıyorum,

    Bence Trex700'u APM üzerinden sürmek pahallı bir yatırımı tehlikeye atmak olacaktır. Zira helikopte için APM'in hala oturmadığını düşünüyorum. Isterseniz öcelike Bixler gibi bir model uçak ile PID kavramına daha aşina olun bu zaman sürecinde  APM:Heli versiyon 3.0 çıktığında APM'i helikopterinize takarsınız.

    İyi akşamlar

    Aytek

  • Bende arduflyer 2.5 aldım ama daha kullanmaya fırsatım olmadı. T-rex 700 heli için kullanacağım. Bu konuda tecrubeli birileri varsa çok iyi olurdu.

This reply was deleted.