Air v1.2: Failed to enter command mode

I recently purchased a set of 915Mhz 3DR Radios from the store and am having trouble verifying the behavior of the 'air' module using a USB-to-TTL device.

The 'ground' module is v1.1 and the mission planner was able to load its settings correctly.

For the 'air' module the mission planner and the radio config tool yield an error message - "Failed to enter command mode", when I attempt to load the settings from the device. The green light stays solid for a second and then flashes steadily as soon as it is plugged in.

Any advice?

-Error Message-

iy9Zp.png?width=450

-Port Settings-

paTGb.png?width=450-Wiring-

yejx3.jpg?width=450

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Developer

    Does that USB-TTL use a SiLabs chip?

  • 3D Robotics

    Maybe you've got your RX and TX wires reversed? (RX on one board should go to TX on the other, if memory serves). I'm not familiar with that particular USB-to-serial board. 

This reply was deleted.

Activity

Jørn Ramnæs liked VIDEO LINK's profile
May 28
Mark Harrison left a comment on Moderators
"Wow, Ning2 looks really great on mobile. I had sort of drifted away as my browse-time went more on my phone, so this is great."
May 28
Hank Deucker left a comment on PIXHAWK
"I am sure most will say not again, Pixhawk telemetry. I do need help and all can be reassured that I have spent many hours scouring the net for useful information. I am not new at quadcopter flying, I started in 2012 and have progressed through many…"
May 28
Hank Deucker left a comment on PIXHAWK
"Tomorrow, I am thinking about the wording at the moment."
May 28
More…