I am trying to run the multi-vehicle simulation and I can see the active mavros node for each UAV. But when I open Qground control it does not detect the UAVs.

here are my commands:-

```

cd Firmware_clone

git submodule update --init --recursive

make posix_sitl_default

make posix_sitl_default sitl_gazebo

```

In the above last command gives error. So I skip that one and source environment before launch the file for multi-vehicle simulation. I can see the simulation. after following commands:-  

source Tools/setup_gazebo.bash $(pwd) $(pwd)/build/posix_sitl_default 
export ROS_PACKAGE_PATH=$ROS_PACKAGE_PATH:$(pwd):$(pwd)/Tools/sitl_gazebo

roslaunch px4 multi_uav_mavros_sitl.launch
 

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Activity

Liam left a comment on Agricultural UAVs
"Hi
I'm Liam from T-MOTOR. I would like to reach out to see if there is any possibility for us to work together.
We are a propulsion system manufacturer who offers motors, propellers and ESCs for all kinds of drone applications which vary from secur…"
Jun 30
Richard Cox left a comment on Australia
"Anyone in the DIYDRONES Australian subgroup based in Alice Springs, NT?
I am experimenting with Ardupilot (standard Arduplane), Pixhawk 4 FC in a 4-ch
RC "AXN Floater Jet" foamy plane..."
Jun 29
Omar Sykes left a comment on Australia
"Hi everyone, I am looking for someone who is good at drone building, repair and software in Adelaide. Please give me a call on 0477 319 219."
Jun 29
More…