Xbee fails with APM

We wanted test xplane simulator with xbee (2.4 GHz) 

We try to connect xbee to apm, change port com for com4 change baud rate to 56700 click on connect a pop up windows appears to indicate us the status of connection. Pop up windows indicates us a time out of 30 seconds, we see the level of connection indicate 1% for some reasons applications freeze because connection fails

We try xbee with HK Happy kill more grounds stations we notice that it is a late between data and device

For example : I change several times the mode flight for manual, The time that Happy killmore Grounds stations change this parameter are 1 min 

On APM windows dos, i see that a mavlink packets send by Ardupilot are some errors .It indicates : MAVlink Bad packets connection fails

What can i do to fix this problem? Help me it very important !

 

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • We recheck all settings for 2 xbee

    We made xbee test suggested in wiki : http://code.google.com/p/ardupilot-mega/wiki/Xbee and we noticed that there are errors in data send by other xbee in airplane. The result of this test indicate that only bad packets that received by a ground xbee. What can we do now, do u think this problem are relied to a firmware inside to two xbee ?Maybe  one of other xbee cannot understand protocol code message send by another xbee . It is better for us to change the 2 xbee ?

    Thanks you for your advice !

  • Developer

    verify your xbee settings, you must be getting data loss. check cabling, xbee settings etc.

This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
Jun 16
DIY Robocars via Twitter
RT @GrantEMoe: I won my first @diyrobocars @donkey_car virtual race! Many thanks to @chr1sa @EllerbachMaxime @tawnkramer and everyone who m…
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @gclue_akira: JetRacerで自動走行したコースを、InstantNeRFで再構築。データセットは別々に収集 #jetracer #instantNeRT https://t.co/T8zjg3MFyO
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: SPC 3.0 Now the motor also works. This car is doable. I just need to design a deck to mount my compute and sensors. http…
Jun 13
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: My new car SPC 3.0. https://t.co/CKtkZOxeNQ
Jun 7
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: High speed at @diyrobocars thanks @EdwardM26321707 for sharing the video https://t.co/o4317Y2U1S
Jun 7
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Today at @RAMS_RC_Club for @diyrobocars. Used @emlid RTK GPS and @adafruit @BoschGlobal IMU. Lap time 28s https://t.co/R…
May 28
DIY Robocars via Twitter
May 15
DIY Robocars via Twitter
May 14
DIY Robocars via Twitter
May 13
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: Say hi to our newest #F1TENTH creation for @ieee_ras_icra next week in Philly. It’s going to be huge! 😎 🔥 @AutowareFdn @PennEn…
May 13
DIY Robocars via Twitter
May 11
DIY Robocars via Twitter
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Noticed my car zigzagged in last run. It turned out to be the grass stuck in the wheel and made the odometry less accura…
May 8
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Test my car. RTK GPS worked great. Thanks @emlid for their support. https://t.co/EkQ6qmjmWR
May 8
DIY Drones via Twitter
RT @chr1sa: @kane That's @diydrones circa 2009. Still have a box of those Canon cameras that we used to strap into planes, just like this.…
May 3
More…