Szoftver

Jo napot kivánok. 

Érdeklődni szeretnék, hogy Önök milyen szoftvert használnak a képek feldolgozására. Ortofotokat szeretnék késziteni.Nem tudnának ajánlani valami ingyenes szoftvert, vagy olyat, ami a trial verziojukban ezt el tudnám késziteni? 

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • A következő feladatom, hogy a Phhotoscanben kapott végeredményt (DEM) exportáljam, hogy más szofverben automatikusan tudjak belőle DSM-t (sajnos nem tudom a magyar megfelelőjét) késziteni. Állltolag erre a Meshlab nyilt forráskodu szofvert lehetne használni. Hallottak már rola?

  • Köszönöm szépen a segitséget :-) 
    József, érdekel minden dolog, ami tud segiteni :-) Ezek a szoftverek kb. milyen árkategoriába tartoznak? Mert a diplomamunkám célja kifejezetten az olcso lehetőségeket bemutatni. Az Agisoft Photoscan még abba a kategoriába tartozik. 

    János, mi az eddigi tapasztalataia Grass Gis szofverrel? Lehetséges az automatikus orientácio és a Ground control point-okkal (sajnos nem tudom a magyar megfelelőjét, mivel szlovák nyelven tanulok) valo munka? 

    Hallottak már az 123D Catch-ről? Szintén ingyen letölthető program. Eddigi tapasztalataim szerint elég egyszerű a munka benne, csak sajnos nem lehet  benne Ground control point-okkal dolgozni, vagy csak még én nem találtam meg a modját :-)

  • Kedves Lucia!

    Mi a finn MosaicMill cég EnsoMosaic szoftverét használjuk, mert mi vagyunk a magyar viszonteladók.

    30 napos próbaverziót az AGISOFT orosz cég http://www.agisoft.ru/products/photoscan/professional/ oldalról 

    le lehet tölteni, ezzel lehet ortofotót készíteni, és nem is nagyon drága (persze relatív minden).

    Mit lehet tudni az Önök projektjéről?

    Üdv

    Joe

This reply was deleted.