Problem in pitch shake

3691164472?profile=original

Hello,everybody here,there is a problem in my flying wing plane x8:


The plane takes off by the launcher.After the auto tune of the PID,the config file is attached below:

config.param

And the flight plan is include in the wp file:

wp.txt


The log file :2014-09-26%2007-33-58.bin

After the taking off,the shake in the pitch shows as follow.Can anybody help analyze the reason.Thanks!

3691164416?profile=original

2014-09-26 07-33-58.bin

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • I had this problem and eliminated it by switching to ELEVON_OUTPUT from ELEVON_MIXING. I believe there is a bug related to the behavior of the elevon mixing mode; the developers have clearly marked the elevon mixing feature as deprecated in 3.3, so it is unlikely you'll get help from them about this.

    Now, in fairness, I also switched from APM 2.6 to a Pixhawk at the same time, and I went from Plane 3.2 to 3.3. So this is hardly a controlled experiment I conducted. But everyone else who has complained of this issue is running ELEVON_MIXING, not ELEVON_OUTPUT, including Zheng here. (Has anyone had this problem in ELEVON_OUTPUT? Correct me if so!)

    I hope this helps. If you try switching modes, please reply and tell us how it went. This problem haunted me for weeks.

    • I have the same problem with ELEVON_OUTPUT (the new sytyle) with a X-6 Skywalker. The first time appeared the problem because there was slop in my elevon linkages. But a few days later I have registered the same problem, and now I sure that the linkages are fixed.

      I used V3.4 Plane. 

      Any ideas to improve this behaviour?

      • Moderator

        Have you done an autotune?

        There is another phenomenon called "zagi flap" caused by not enough stiffness in a foam wing, this is an oscillation when a wing goes fast appearing as if the wing tips stay stationary and the center flaps up and down. It destroyed a wing of mine some years ago flying too fast. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=20992, not sure if this is the problem in these cases but all my flying wings have flown with APM:Plane with no sign of this happening.

        • It was an structural problem (the carbon beam was partialy broken) added to bad connection in the ESC. The solution has been a new frame and new ESC. 

          However, now I have problems with take off (I attach the log). When I do a handing launching the plane "overcompensate" the roll (not the pitch as before), and the plane enter in stall.

           

          Maybe this problems is related with my first problem?

          Thank you!

          2016-01-15 10-05-03.7z

  • Hi...I have same issue...you find the problem???

  • Moderator

    Try increase your Pitch_I to 10% of P (so make it at least 0.120). Also make sure there is absolutely no slop in your elevon linkages

    • hi,Graham,

            Thanks for your reply,I will change the Pitch_i and check the linkages.

             In auto mode,my plane shaked when it climbed to the height(from 0m to 300m).After it reached the height( 300m), it stop shake.

             If  I swith the mode from auto to manual,it will stop the shake.

This reply was deleted.

Activity

sam liked Jimmy Oliver's profile
Aug 25
Mike Whitney liked Mike Whitney's profile
Jul 19
Abdulatif Tlaib liked Ryan's profile
Jun 24
More…