Two frames, one APM and different results

Two frames, one APM/IMU and different results?Quad1: Aluminum based, Motors Turnigy 2217, ESC Turnigy Plush 25A, Battery 3000mah, 60cm MotorToMotor. Weight 1.3kgQuad2: Aluminum based, Motors Roxy 2827/35, ESC Turnigy Plush 25A, Battery 2600mah, 50cm MotorToMotor. Weight 1.1kgI have only one APM/IMU loaded with ArduPirates Rev 527, configured in quad + and standard PIDs.Quad1 with APM/IMU flies okQuad2 with the same APM/IMU has an uncontrollable yaw and it is impossible to take off.I have double check:MotorsESCsPower distribution boardProps CW/CCWConnectionsAny ideas?Thanks in advance!

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Radio! Damn it!
    Some old mixes in my radio were the cause of my problems.

    Thanks guys!
  • Thanks for the replies.

    I have tested with two new lipos so I think they are not the problem source.

    I have checked ESCs with a programming card... everything looks normal.

    I have triple-checked CW and CCW props

    I'm using two different RCs... I will review it!

    Any other ideas?

  • maybe some CW and CCW misplaced?
  • Check your lipos. I had pretty weird behavior like yours and reason was a bad battery.

  • Same RC on both?
    Is power distribution okay on the second quad? Maybe one motor (or a pair) isn't getting enough amps?
    Different settings on one of the ESCs? (timing, soft start?)

    Just throwing out ideas...
This reply was deleted.

Activity

Hiroki Tanaka liked Hiroki Tanaka's profile
Oct 13
Derrick Davies liked lisa TDrones's profile
Sep 23
More…