I have upgraded to APM 2.2.1 via APM planner.

 

I am running two XBees 2.4Ghz at 57600 and they work great in loop back, not one dropped packet.

 

All config is default.

 

When I try to connect using the latest version of HKGCS I get the startup messages, but then I only get the Mavlink heartbeat, I don't get any GPS, attitude or other data.

 

I'm pretty sure I've changed something, but I can't think for the life of me what. I've tried two laptops and a stock new installation of HK GCS.

 

Appreciate any help.

 

D3690879869?profile=original

You need to be a member of diydrones to add comments!

Join diydrones

Email me when people reply –

Replies

  • Developer

    have you checked your GCS transmission rates.

     

    I had a similar problem some days ago with APM-MP. Problem is now fixed on latest codes and they are changing those rates automatically.

     

    I was able to see raw sensor output but not actual AH/Gauges etc. Let me know if you have similar problems

  • Hi Peter,

    Ive tracked this down to an intermittent fault, probably thermal.

    Will report back. Ps they are series 1.

    Thanks all,

    Dave
  • I am using Xbee Pro ver 2 and there has been a thread elsewhere about setting them up on this forum. I did as suggested and it worked for me and I could use HK's GCS and planner.

    Which version of Xbee do you have (ver 1,2 or 2.5)?

    Peter
  • Hi Paul,

    Do you mean the attitude, gps and waypoint tabs?

    Ive dialled them all down to 1 and back up again,

    No luck.
  • Xbee pro 2.4 will not work above 38400 without lost packets. At 57600 you should see some successful messages coming through. Try clicking one the combos on the serial tab and change it to anything else. See if that helps
  • Hi Ritchie,

    I thought it was 57600 now? Thats what the wiki says.

    I beliebe the US guys couldnt run their 900 Xbees at 115200.

    Happy to be wrong?

    D
  • Hi Peter,

     

    I have a solid blue on the MediaTek.

    I have a solid red on the IMU.

    If I turn the plane off I get a WARNING LOST CONNECTION verbal message, so the plane is definately transmitting back.

     

    I've tred this 20 or so times, resetting the APM etc, no joy.

     

    Regards

     

    Dave

     

  • Default transmission from APM is 115200 have you set it in the config?
  • Don't think you get any real data until you have GPS lock. Are you sure you have waited long enough for lock?

    Peter
This reply was deleted.

Activity

DIY Robocars via Twitter
How to use the new @donkey_car graphical UI to edit driving data for better training https://www.youtube.com/watch?v=J5-zHNeNebQ
Monday
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Wrote a program to find the light positions at @circuitlaunch. Here is the hypothesis of the light locations updating ba…
Nov 26
DIY Robocars via Twitter
RT @SmallpixelCar: Broke my @HokuyoUsa Lidar today. Luckily the non-cone localization, based on @a1k0n LightSLAM idea, works. It will help…
Nov 25
DIY Robocars via Twitter
@gclue_akira CC @NVIDIAEmbedded
Nov 23
DIY Robocars via Twitter
RT @luxonis: OAK-D PoE Autonomous Vehicle (Courtesy of zonyl in our Discord: https://discord.gg/EPsZHkg9Nx) https://t.co/PNDewvJdrb
Nov 23
DIY Robocars via Twitter
RT @f1tenth: It is getting dark and rainy on the F1TENTH racetrack in the @LGSVLSimulator. Testing out the new flood lights for the racetra…
Nov 23
DIY Robocars via Twitter
RT @JoeSpeeds: Live Now! Alex of @IndyAChallenge winning @TU_Muenchen team talking about their racing strategy and open source @OpenRobotic…
Nov 20
DIY Robocars via Twitter
RT @DAVGtech: Live NOW! Alexander Wischnewski of Indy Autonomous Challenge winning TUM team talking racing @diyrobocars @Heavy02011 @Ottawa…
Nov 20
DIY Robocars via Twitter
Incredible training performance with Donkeycar https://www.youtube.com/watch?v=9yy7ASttw04
Nov 9
DIY Robocars via Twitter
RT @JoeSpeeds: Sat Nov 6 Virtual DonkeyCar (and other cars, too) Race. So bring any car? @diyrobocars @IndyAChallenge https://t.co/nZQTff5…
Oct 31
DIY Robocars via Twitter
RT @JoeSpeeds: @chr1sa awesomely scary to see in person as our $1M robot almost clipped the walls as it spun at 140mph. But it was also awe…
Oct 29
DIY Robocars via Twitter
RT @chr1sa: Hey, @a1k0n's amazing "localize by the ceiling lights" @diyrobocars made @hackaday! It's consistently been the fastest in our…
Oct 25
DIY Robocars via Twitter
RT @IMS: It’s only fitting that @BostonDynamics Spot is waving the green flag for today’s @IndyAChallenge! Watch LIVE 👉 https://t.co/NtKnO…
Oct 23
DIY Robocars via Twitter
RT @IndyAChallenge: Congratulations to @TU_Muenchen the winners of the historic @IndyAChallenge and $1M. The first autonomous racecar comp…
Oct 23
DIY Robocars via Twitter
RT @JoeSpeeds: 🏎@TU_Muenchen #ROS 2 @EclipseCyclone #DDS #Zenoh 137mph. Saturday 10am EDT @IndyAChallenge @Twitch http://indyautonomouschallenge.com/stream
Oct 23
DIY Robocars via Twitter
RT @DAVGtech: Another incident: https://t.co/G1pTxQug6B
Oct 23
More…