Hein
  • Male
  • United Arab Emirates
Share Twitter
  • Blog Posts
  • Discussions (16)
  • Groups
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Hein's Friends

  • Uwe Gartmann

Hein's Discussions

Only 0 values from APM_ADC_test

Started this discussion. Last reply by John Erickson Feb 25, 2011. 14 Replies

Have the AP Mega and IMU assembled, have done some basic tests to switch led's on/off etc.One thing I can not get working and have trouble debugging is the ADC, all the test program returns is a row…Continue

Pressure at speed (+head wind) - kPa / psi

Started this discussion. Last reply by Tom Yochum Jun 18, 2010. 4 Replies

What would realistic ranges be for air pressure measured by a differential sensor during flight ? At what realistic speed , including a head wind of what speed ?Looking for alternative differential…Continue

 

Hein's Page

Latest Activity

John Erickson replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"Woohoo! Fixed it.  In case others see this issue, for me there was solder that shorted together pins 11 and 12 on the Atmel.  11 is ground and 12 is RX2 which is how the ADC sends data back to the Atmel.  Once I broke the solder…"
Feb 25, 2011

3D Robotics
Chris Anderson replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"John, contact DIY Drones tech support. All boards are tested at the factory, but they can walk you through a process to pinpoint what's likely a user soldering error. If that's not it, they can help diagnose."
Feb 24, 2011
John Erickson replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"Hmm I am only getting zeros as well.  My board just arrived today.  I've tried both the "test" mode and the ADC test program directly.   Thanks! John"
Feb 24, 2011
Luca replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"@Hein: is it possible to have a better picture as I really think to have the same problem? Thx!"
Jan 15, 2011
Hein commented on Chris Anderson's blog post What airframes are you flying with APM?
" Could not resist, while learning and developing I am "flying" a bread board with APM."
Nov 29, 2010
Hein commented on Ryan's blog post Laser Range Finder Hack?
"Just read some reports that state tarmac is not the best due to the non reflective nature. It seems like these are not all equal, there are industrial ones available for either dark or light surfaces. Starting to think they might be too unreliable…"
Aug 29, 2010
Hein commented on Ryan's blog post Laser Range Finder Hack?
"@Melih Was thinking of the same, would be great if you could get it reliable, having distance to ground from 300 meters opens up all sorts of possibilities. Over an above landings it could be used to fly low, "hug" the ground, at say 10-20…"
Aug 28, 2010
Hein commented on Andre S's blog post Yet-Another-Ground-Control-Station
"@Andre Have a look at these cross platform libraries that play well with Qt : http://qextserialport.sourceforge.net/ http://www.boost.org/doc/libs/1_40_0/doc/html/boost_asio/overview/serial_ports.html"
Aug 17, 2010
Hein replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"Put in a temporary jumper to fix so I can continue testing with the software. It obscures the defect. If I redo the jumper to be more reliable and neat I will take a clean picture. "
Jul 29, 2010

3D Robotics
Chris Anderson replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"Thanks for reporting back. Can you post a pic of the bad trace, in case others have this problem? (I haven't seen it on any other boards, but these things do happen). Great detective work!"
Jul 28, 2010
Hein replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"@Chris The issue was with the main ArdupilotMega board, one of the connector pin holes was not connected to the rest of the trace to the 1280. Had to put a jumper wire across from the pin to the 1280 to correct it. Looks like the board had a defect…"
Jul 28, 2010
Hein replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"@Chris @Thomas Using Arduino IDE (v 0018) to monitor the output. Back to basics, Chris's suggestion is the route, re-check all the soldering. Thx"
Jul 17, 2010

3D Robotics
Chris Anderson replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"It works fine on all my boards, too. Hein, check your soldering?"
Jul 17, 2010

Admin
Thomas J Coyle III replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"Hein, Interesting. The code runs fine on my APM and returns the expected values. I assume that you are using the Arduino IDE monitor to view the data stream from the APM? Regards, TCIII"
Jul 17, 2010
Hein replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"@Thomas that is the code I am using, it is the same as the one listed in my post"
Jul 17, 2010
Hein replied to Hein's discussion Only 0 values from APM_ADC_test
"@Chris the board is powered from USB"
Jul 17, 2010

Profile Information

Please tell us a bit about your UAV interest
Never built one but will soon ...

Comment Wall

  • No comments yet!

You need to be a member of DIY Drones to add comments!

Join DIY Drones

 
 
 

© 2014   Created by Chris Anderson.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service